Site Overlay

Bemutatkozás

Ki vagyok én, és miért is kezdtem bele ebbe a levendula ültetésbe?

Háromgyerekes anyaként, nagycsaládosként, építész tervező vállalkozásunk mellett, hobbiból indult el saját levendula farmunk kialakítása. A már jól menő vállalkozásunk ellenére, hiányérzetünk támadt, valami egyszerű, szép, természetes dolog iránt. A rengeteg  idegeskedés , felelősség vállalás, stressz nyomasztó érzése csendben azt diktálta, hogy a természetben keressünk megoldást.  A szürke hétköznapokból való kiutat a levendula hozta meg számunkra. Hatalmas parlagon hagyott kertet örököltünk, ami kiáltott azért, hogy valamit kezdjünk vele. És ha már valamit, akkor miért ne olyat, ami gyógyító hatásával lelkünket és testünket is orvosolni tudja, és gyönyörű lilává varázsolta a környezetünket.

Építész tervezőként nagyon érzékenyek vagyunk a környezetre, de időnk viszonylag kevés van arra, hogy karban tartsuk. Ebben is sokat segítenek gyerekeink, valamint nagyon lelkesen, kreatívan támogatnak, ötletelnek , fotóznak.

A másik dolog, amire nagyon érzékenyek vagyunk, a környezetvédelem, így vegyszereket nem használunk a kertben, szerencsére a levendula egyrészt nem is igényli, másrészt pedig gyógyítja a kertet is, csodás illatos szőregi  rózsáink hibátlanul pompáznak a kert közepén vezető úton. Ezeket a rózsákat is azért választottam, mert magyar fajták, és mint ilyenek, jól bírják a magyarországi klímát is.
A környezetvédelemben használják azt a módszert, hogy a dolgok előállításához használt víz mennyiségét becsülik fel, és ez adja az alapját a tárgyak környezeti terhelésének. Ez is benne volt a választásomban, mert a levendula virág előállításához nem sok vizet kell használni, egyedül ültetéskor igényel vizet, de ez szerencsére esős időben történt. Így mondhatom, hogy ez egy környezetbarát növény. A klíma változásával pedig egyre jobban is érzi magát nálunk.

Ha már környezetvédelem, akkor újrahasznosítás is bejött a képbe. Elgondolkodva, hogy mit is kezdjünk a termett virággal, hosszú ötletelgetés következett. Az első, amiben biztos voltam, hogy a Réthy Fashionnal együtt szeretnék dolgozni, mert környezetbarát újrahasznosított termékeket készít. A piacon láttam, rengeteg csipkés, mintás szinte már giccsbe forduló levendulás termékeket, úgy gondoltam, ebből már van elég, nem szeretnék ebbe a sorba beállni. Egyedi termékeket találtunk ki, és azok megjelenése, formája, anyaga, mind mind egyedi , a piacon tömegtermékként nem található.

Ha tetszik, amit csinálunk, és érdekel, mi lesz belőle, kövess minket facebookon is!https://www.facebook.com/gardonyi.levendula/

Copyright © 2019 Gárdonyi Levendula. All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes